Genel HaberlerManşet

Enver Göçener Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk voleyboluna sporcu ve antrenör olarak büyük hizmetler etmiş olan, Türk voleybolunun duayen isimlerinden “Hocaların Hocası” lakaplı Enver Göçener için İstanbul TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda tören düzenlendi.

Göçener’in naaşı daha sonra Şakirin Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yeniköy Yalılar Mezarlığı’na defnedildi.

Enver Göçener’in cenaze törenine; TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF Asbaşkanı Selahattin Süleymanoğlu, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Şahin Gürkan, Türkiye Voleybol Federasyonu Eski Başkanı Özkan Mutlugil, sporcular, kulüp temsilcileri ve antrenörler katıldı.

Törende Enver Göçener’in yakın arkadaşı olan Abdullah Gümüşbaş, Enver Göçener’in kızı Senem Göçener Kurt, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ kısa bir konuşma yaptı.

Enver Göçener’in kızı Senem Göçener Kurt, törende yaptığı konuşmada, babasının antrenörlük yaptığı dönemlerde gençlere yatırım yapmanın geleceğe yatırım yapmak olduğuna inandığını ve gençlere büyük önem vererek onları A takıma ve milli takıma kazandırmaya özen gösterdiğini belirtti. Göçener Kurt, babasının rahatsızlığı döneminde yanlarında olan herkese Göçener ailesi olarak teşekkür etti.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ise;

“Bugün sadece Galatasaray’ın değil Türk voleybolun çok değerli bir ismini ebediyete uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Enver Göçener, 1978-1992 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü’nde antrenör olarak görev alan ve 1986-1989 yılları arasında Türkiye şampiyonlukları yaşamış değerli bir isimdi. Başta camiamız ve Türk voleybol camiasına başsağlığı diliyorum.”

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise;

“Bugün Türk voleyboluna büyük hizmetler etmiş, buradaki herkeste emeği bulunan değerli “Hocaların Hocası” Enver Göçener’in cenaze töreninde bir aradayız. Enver Göçener antrenörlüğüyle, arkadaşlığıyla, dostluğuyla herkese örnek olmuş bir spor adamıydı. Enver Göçener’in rahatsızlığı döneminde emeği geçen, ilgilenen, katkıda bulunan herkese özellikle de Sırma Üç’e çok teşekkür ediyorum. Hepimizin ve camiamızın başı sağ olsun.”

Enver Göçener Kimdir ?

26 Eylül 1943 yılında İstanbul’da doğdu. Spora Kabataş Erkek Lisesi’nde okurken başladı. Okulun voleybol takımlarında görev aldı. 1960 yılından itibaren İzmir Denizgücü, Ankara Denizgücü ve İETT takımlarında forma giydi.

1965 yılında Beykoz Spor Kulübü’nde antrenörlüğe başladı ve Konya’da düzenlenen Türkiye elemelerinde takımıyla birincilik elde etti. 1970 yılında İETT takımının antrenörlüğüne getirildi. Bu dönemde İETT Genç Takımı ve A Takımı ile üçer kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Galatasaray, Beşiktaş, Enka, Gemi Sanayi, Deniz Nakliyat, Marmara Koleji, DSİ, AEG Eti, Vinylex, Büyükdere, Sarıyer, Et Balık Kurumu, Pertevniyal, İstanbul Üniversitesi, Haydarpaşa Lisesi, İTÜ, Cumhuriyet Lisesi, Hava Harp Okulu ve Moda Koleji’nde voleybol antrenörlüğü yaptı. Ayrıca İstanbul Üniversitesi, İTÜ, DMA gibi üniversitelerde de antrenörlük yaptı.

1978-1992 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü’nde antrenör olarak görev aldı ve 1986-1989 yılları arasında Türkiye şampiyonlukları elde etti. A Milli, Ümit Milli, Genç Milli takımlarının yanı sıra milli takım karmaları da çalıştırdı. Kıbrıs Milli Takımı’nın da kuruculuğunu üstlendi. Görev aldığı takımlarda gençlere önem verdi ve onları takım oyununa adapte ederek verimli olmaya çalıştı. Pek çok sporcuyu A takım ve milli takım seviyesine ulaştırdı. Antrenörlüğü ve bilgisiyle nice antrenöre ilham kaynağı oldu. “Hocaların Hocası” unvanını kazandı. Yurt dışında açılan kurslara katılarak uluslararası voleybol antrenörü olmaya hak kazandı. Voleybol Antrenörleri Derneği’nin kurucusu ve bir numaralı üyesi oldu. Üç dönem başkanlık görevini yürüttü.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından Almanya Leipzig Üniversitesi’nde Voleybol Psikolojisi ve Pedagojisi, Spor Tıbbı, Sporda Kondisyon ve Voleybol konularında ihtisas yapmakla ödüllendirildi ve daha sonra bu hizmetlerinden dolayı kendisine Dünya Sporuna Hizmet Madalyası verildi. Ayrıca çeşitli gazete ve dergilerde voleybol yazıları yayımlandı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu