• IFFHS Arda Güler’i yılın oyun kurucusu adayları arasına aldı
      Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2025’in en iyi oyun kurucusunu belirlemek için aday listesini duyurdu. Arda Güler listeye girdi.
    • IFFHS Arda Güler’i yılın oyun kurucusu adayları arasına aldı
      31.10.2025 - 21:03 | Güncelleme:31.10.2025 - 21:03

      Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2025 yılında dünyanın en iyi oyun kurucusunu seçmek üzere 15 kişilik aday listesini açıkladı. Real Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Güler, listede Lionel Messi, Jude Bellingham ve Lamine Yamal gibi önemli isimlerle birlikte yer aldı.

      IFFHS tarafından oluşturulan listede dünya futbolunun önde gelen yıldızları bulunuyor. Adaylar arasında İngiltere Premier Ligi’nden Bruno Fernandes, Cole Palmer ve Martin Odegaard; LaLiga’dan ise Pedri, Yamal ve Bellingham dikkat çekti. Arda Güler, Real Madrid’deki performansıyla bu prestijli listeye girmeyi başardı.

      Federasyon açıklamasına göre, 120 ülkeden gazeteciler ve futbol uzmanları 2025 yılının en iyi oyun kurucusunu belirlemek için oy kullanacak. Sonuçlar 15 Ocak 2026 tarihinde kamuoyu ile paylaşılacak.

      Aday listesinde yer alan diğer isimler arasında Kevin De Bruyne, Florian Wirtz, Vitinha, James Rodriguez, Reo Hatate, Mohammed Kudus ve Malik Tillman bulunuyor. Liste, hem Avrupa hem de Amerika kıtalarındaki liglerden oyuncuları kapsıyor.

      IFFHS, bu ödül ile yıl içinde kulüp ve milli takım düzeyinde oyun kurma becerisi, asist sayısı, pas başarısı ve genel oyun etkisini değerlendiriyor. Arda Güler’in genç yaşına rağmen listeye girmesi, Türk futbolu açısından önemli bir başarı olarak görülüyor.

      Yorum Yazın

      Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Voleybol Aktuel hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.