İzmit ve Türk Voleyboluna hakem, gözlemci, menajer, antrenör olarak çok emek vermiş, İl Temsilciliği, Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu (MHGK) üyeliği ve Gençlik Spor Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunmuş Kemal Şen’i kaybettik.
Merhuma Allah’tan rahmet, İzmit ve Voleybol Camiasına baş sağlığı dileriz.
Voleybol Aktüel
KEMAL ŞEN KİMDİR?
Sevgili Gülnur Görgün’ün Voleybolun Unutulmazları “Biz Takımı” ® ‘nda kendi kaleminden Kemal Şen…
22 Şubat 1944 yılında Bolu’da doğdum. Babamın işi nedeniyle küçük yaşlarımda İzmit’te yaşamaya başladık. İlk, orta ve lise tahsilimi İzmit’te tamamladım. Işık Mimarlık ve Mühendislik İnşaat mühendisliği bölümündeki üniversite yaşantımı 1968 öğrenci olayları nedeniyle yarıda bırakmak zorunda kaldım. Askere gidene kadar babamın nakliye şirketinde çalıştım. 1974 yılında askerden geldiğimde bir tesadüf eseri çok sevdiğim spor teşkilatının içinde kendimi buldum. Gençlik Spor İl Müdürlüğünde 2002 yılına kadar spor il müdür yardımcısı olarak görev yaptım.
1979 yılında Sevda Ersoy ile evlendim. Egemen ve Ergüven adında iki erkek çocuk babasıyım. Eşim ve oğullarım da voleybol hakemi oldular. Eşim ulusal voleybol hakemliği görevinden sonra gözlemcilikte yaptı.
SPORDAKİ ÖZ GEÇMİŞİM
1957 yılında orta okulda beden eğitimi öğretmenimiz Tahir Arcan’ın kurduğu basketbol takımında yer alarak spor hayatıma başlamış oldum. Lise yıllarımda DMO takımında lisanslı olarak voleybol ve basketbol takımlarında yer aldım. Gençlik Spor İl Müdürlüğündeki görevimle birlikte iş hayatım ve özel hayatım sporla bütünleşmiş oldu. Aynı yıllarda İzmit’te ilk bayanlar voleybol takımını kurarak spora devam ettim.
1968 yılında uluslararası voleybol hakemi Nejat Altav’ın açtığı kursla hakemliğe başladım.
KGH kulübünde bulunduğum süre içinde 1.lige takım çıkarmak için Enver Göçener gibi değerli sporcularla tanışıp 1.lige çıkmak için uğraş verdik.
1972-74 yılları arasında askerlik görevimi yaptığım Amasya’da Karagücü Spor Kulübü’nün kurulmasında ve voleybol branşının açılmasında emeğim vardır.
1974’den sonraki yıllarda Gençlik Spordaki görevime başlamamla birlikte spor yaşam felsefem oldu ve Kocaeli’de voleybolunun ilerlemesinde hizmetlerim oldu. Yine aynı yıl Yarımca takımında antrenör oyuncu olarak görev yapmaya başladığımda kız ve erkek takım antrenörlüğünde de uzun yıllar başarılara imza attık.
1976’da Manisa’da açılan uluslararası antrenör kursuna katılarak antrenörlük hayatımı üst düzeye taşıdım. Bu tarihten sonra gelişim kampları, il karmaları, genç milli takım kamplarında antrenör görevlerinde bulundum. Naci Bayamlıoğlu Federasyonu’nda çeşitli komitelerde görev aldım.
80’li yıllarda AEG ETİ- Kandıra Spor Kulübü’nün kurulmasında ve 1.lige çıkma hedeflerimizde çalışmalarında etkin olarak çalıştım.
Enver Göçener’in antrenör olarak görev almasıyla birlikte 1. lige çıkma hedefimizi gerçekleştirdik ve Türkiye 4.’sü olan takımımızla birlikte Avrupa kupalarında Kocaeli’yi temsil ettik. AEG’nin kapanması ile birlikte yolumuza Rabak- Kandıra olarak devam ettik.
Daha sonraki yıllarda Petkimspor’un 2.lige çıkmasında ve Türkiye kupalarında yer almasında antrenör olarak görev aldım.
90lı yıllarda Kocaelispor kız takımının 2. lige; bir sonraki yılda 1. lige çıkararak; ilimizin hem Türkiye’de hem de Avrupa kupası maçlarında temsil edilmesinde antrenörlük yaptım.
Yine bu süreçte menajerlik seminerine katılarak, Kocaelispor’da menajerlik görevinde bulundum. Voleybol branşı kapanana kadar salon sporları koordinatörü olarak görev yaptım.
Daha sonraki spor yaşantıma hakem yetiştirme seminerleri ve hakem gözlemcisi olarak devam ettim.
2014 yılında yaş haddinden dolayı emeklilik sürecime başladım. Şu anda voleybolun iyi bir seyircisiyim.