Genel Haberler

NCAA’de Sakatlıklar Analizi

Bir süre önce NCAA, kadın kolej voleybolundaki sakatlıklarla ilgili ilginç bir yazı yayınladı. Buradaki Koçlar Sakatlık Riskini Nasıl Azaltabilir

Rakamlar, 2004-05 ile 2008-09 sezonlarına ait verileri içeriyor. Kuşkusuz, rakamlar bu noktada biraz eski tarihli, ancak yine de bilgilendirici.

Sezon öncesi sorun

İşte benim için gerçekten öne çıkan bir şey:
Sezon öncesi 1000 sporcuda 6.5 ile en yüksek genel sakatlık oranına sahiptir. 1.000 sporcu başına 3.6 sakatlık olan sezon içi sakatlık oranıyla karşılaştırıldığında sezon sonrası 1000 sporcuda 2.4 ile en düşük seviyededir.

Sezon öncesi diğer aşamalardan çok daha yüksek sakatlık oranlarına sahip olması şaşırtıcı değil (% 80’den fazla risk). Formda olabilecek bir grup oyuncunuz var, ancak tam voleybolda değiller ite bunu düşünün. Antrenman programı ne kadar iyi olursa olsun, aslında her gün antrenman yapmak ve / veya oynamakla aynı şey değildir.

Üstelik, onları sadece günlük bir rutine sokmakla kalmıyor, sezon öncesi genellikle günde iki veya daha fazla seans yapıyoruz. Bu, yalnızca iş yüklerini artırmak değil, bunu önemli ölçüde yapmak anlamına gelir. Sakatlık riskini artıran bu keskin değişikliktir.

Sakatlıklar ne zaman olur?

Raporda dikkate almaya değer daha fazla ayrıntı var. Sezon öncesi, rekabetten çok pratik olduğu için aşağıdaki rakamlar bilinmeye değer.

Uygulamaya bağlı sakatlıkların çoğu takım antremanları sırasında (yüzde 60,0), ardından bireysel antremanlarda (yüzde 10,0) ve kondisyon antremanlarında (yüzde 6,4) meydana geldi.

Takım antremanları sırasında neden bu kadar çok sakatlanmanın olduğunu bulmak oldukça kolaydır. Çok daha fazla hareketli parça vardır ve yoğunluk seviyeleri daha yüksek olma eğilimindedir. Bu, genellikle daha fazla efor ve daha fazla çarpışma fırsatı anlamına gelir. Bunun da ötesinde, oyun en çok uygulamanın ikinci aşamasında, özellikle de 6’ya 6’da yer alma eğilimindedir. Bu bir yorgunluk faktörü anlamına gelebilir.

İlginç bir şekilde, maçlar sırasında sakatlanma söz konusu olduğunda yorgunluk görünmüyor. NCAA rakamları, ısınmalar ve her set arasında kabaca eşit sakatlanma ihtimalini gösteriyor.

Bununla birlikte, birçok maçın fiziksel olarak pratik kadar zorlu olmadığını, özellikle de maçlar arası iyileşme açısından, mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bir maçta rallinin sonunda ikinci veya üçüncü kez ince bir teknikle topun atıldığını henüz görmedim. 🙂

Playofflar sırasında neden daha az sakatlık olur?

Yukarıda paylaştığım şeyden ilginç bir şey, sezon sonrası sakatlık oranının normal sezondakinden çok daha düşük olması. Bu neden olur? Sonuçta, kümülatif faktörlerin rol oynadığı ölçüde, yılın bu zamanında rakamların en çok olmasını beklersiniz.

Benim için aklıma gelen ilk açıklama, hayatta kalma önyargısı diyebileceğimiz şey. Bununla demek istediğim, sezon sonrasına geldiğimizde sakatlanma riski en yüksek olan oyuncular zaten bu olasılığa sahipti. Bu nedenle, hala oynayanlar doğal olarak daha düşük yaralanma riskine sahip oyunculardır.

Ayrıca, sezonun bu döneminde takımlar çok daha uzun süre birlikte çalışıyorlardı. Bu, oyun sırasında daha iyi bir koordinasyon olması gerektiği, dolayısıyla daha az temas kaynaklı yaralanma olması gerektiği anlamına gelir.

Tabii ki, sadece daha iyi takımlar sezon sonrasını oynadığına göre, olası bir sebep daha var. Bu takımların daha iyi hazırlanmış sporcuları var ve hareketlerinde daha koordineli.

Ne yapabiliriz?

Bazı sakatlıklar, hakkında fazla bir şey yapamayacağımız sakatlıklardır. Talihsiz bir durumun sonucudur. Yine de koçlar olarak sakatlık riskini azaltmak için bir şeyler yapabiliriz. İşte fiziksel çalışmanın ötesinde bu yöntemlerden birkaçı.

Sezon öncesi veya oyuncuların daha düşük yoğunlukta olduğu herhangi bir zamanda işleri hızlandırın. Bu günlerde muhtemelen 0 kondisyonla başlamanız gerekmeyecek, ancak 50’den 100’e çıkmak bile oyuncuları riske atıyor. Sporcunun oyuna geri dönüşü için çalışma kapasitesi oluşturmaya yönelik Anahtar stratejiler üzerine yaptığım Koçluk Sohbeti, bunu düşünmek için iyi bir başlangıç noktasıdır. Bağlam olarak COVID-19 var, ancak ilkeler genel olarak geçerlidir.

İş yükünü ve risk faktörlerini izleyin. Bu, atlama sayıları ve iniş gücü önlemleri gibi nesnel şeyleri içerebilir. Ayrıca Anma Algılanan Zorlama (RPE) gibi daha öznel de olabilir. Bu konular, Maç Verilerini Kullanarak Oyuncu Performansı Sorumluluğu Konulu Konuşmamda ortaya çıkıyor.

Takım çalışmasına odaklanın. Aynı alanı işgal etmeye çalışan iki oyuncu bir çarpışmaya yol açar ve bu da yaralanmaya neden olabilir. Konumsal rollerini ve sorumluluklarını anlayan oyuncular, etki olasılığını azaltır. Savunmanızı nasıl yapılandırdığınız ve genel olarak belirli bir topu kimin alacağına karar verdiğinizde hepsinin burada bir rol oynaması.

Fiziksel kontrol geliştirin. Vücutlarının kontrolünde olmayan oyuncular çarpışma riskine sahiptir. Genç oyuncular genellikle koordinasyondan yoksundur. Daha yaşlı ama deneyimsiz olanlar henüz hareketlerini keskinleştirmemişlerdi. Bunları eğitmek bizim işimiz.

İyi karar vermeyi öğretin. Bazen etkiler – başkalarıyla veya nesnelerle – oyuncuların kötü seçimler yapması nedeniyle olur. Hücumcuların sıkı setlere ulaşmaya çalışmak için büyük geniş zıplamalar yapması gibi şeylerin cesaretini kırarak, böylece kendilerini ve diğer taraftaki engelleyicileri tehlikeye atarak pratikte gereksiz risklerden kaçınabiliriz.

Güvenliği bir öncelik haline getirin. Takım arkadaşları birbirlerine dikkat etmelidir. Bu, topların tehlikeli bölgeye yuvarlanmasını engellemek, birbirinizin sandalyelere çarpmasını önlemek, sahanın yakınında kıyafet bırakmamak vb.

https://coachingvb.com/injuries-how-coaches-can-reduce-risks/

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu