Genel Haberler

İlk Kadın Milli Voleybolculardan Güneş Çapa Vefat Etti

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın ilk kaptanı, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun ilk kadın üyesi olma unvanını taşıyan, eski milli voleybolcu Güneş Çapa’nın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Güneş Çapa’ya Allah’tan rahmet, değerli ailesi başta olmak üzere sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.

Milli Voleybolcu Güneş Çapa’nın Voleybolun Unutulmazlar Ansiklopedisi için kendi kaleminde kısa hayat hikayesini sizlerle paylaşıyoruz.

 

Güneş Çapa Kimdir?

6 Eylül 1936 yılında Tokat’ta doğdum. Çamlıca Kız Lisesi ve İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdim. 45 yıla yakın avukat olarak çalıştım.
Babam Dr. Selim Çapa arkadaşları Muammer Tezel, Necati Bilgiç ve diğer büyüklerimizle birlikte Fenerbahçe Kulübü’nde kız voleybol ve basketbol takımlarının kurulmasına öncülük ettiler.
Ben de böylelikle bu takımda yer aldım. 7 yıl üst üste İstanbul ve Türkiye Voleybol Şampiyonu olan takımda yer aldım. Ayrıca bir dönem basketbol takımında da yer aldım.
1961-1962 yılında ilk Voleybol Kız Milli Takımı’nda da oynadım, takım kaptanlığı yaptım. Milli formayı giyme onurunu yaşadım.
Faal spor hayatımı bıraktıktan sonra Voleybol Federasyonu üyesi olarak Kız Voleybol Milli Takımı’nın idareciliğini yaptım. Daha sonraki yıllarda da Fenerbahçe Kız Voleybol Takımı’nın idareciliği görevini yürüttüm.
Şimdilerde bir voleybol seyircisi olarak maçları takip ediyorum. Her türlü kültür sanat aktiviteleri; festivaller, konserleri… takip etmekteyim. Her gün saat 11.00’de evden çıkıp, neredeyse 21.00 gibi geri dönüyorum. Hayatı tüm yönleriyle tadıyorum. Voleybolun Unutulmazları’ındaki tüm dostlara sevgilerimle…
Fotoğraf açıklaması yok.
20 Mayıs 1960. Fenerbahçe Kız Takımı. ( Türkiye Şampiyonası.) (Soldan) Caner Konvur Telatar, Meliha Isıkan Doğangün, Güneş Çapa, Nazmiye Kor (Oturanlar soldan) Ayten Salih Berkalp, Seta Yağcıoğlu Erdurmuş.
Fotoğraf açıklaması yok.
1960. İstanbul. Fenerbahçe Basketbol Takımı. (Bazı oyuncular hem basketbol hem de voleybol oynamışlardır.) (Soldan) Ayten Salih Berkalp, Eser Berktan Güler, Önder Dai, Nazmiye Kor, Altan Karpuzlu, (Oturanlar soldan) Canel Konvur Telatar, Mahiru Akdağ, Güneş Çapa, Seta Yağcıoğlu Erdurmuş.
Fotoğraf açıklaması yok.
25 Temmuz 1961. İstanbul Karması-Almanya Maçı. (Soldan) (Almanya Takım Kaptanı), Güneş Çapa (İstanbul Karması Takım Kaptanı)
Fotoğraf açıklaması yok.
Bilgi ve fotoğraflar: Gülnur Özfer Görgün – Voleybolun Unutulmazları Ansiklopedisi
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu