Genel Haberler

Yola Çıkan Engeller

Engeller voleybolcunun yoluna farklı şekillerde çıkabilir. Yeterli oyun süresi alamamak, ülkenin milli takımlarına seçilmemek, bir sezon boyunca kulüp değiştirmek ve sakatlıklarla uğraşmak olası zorluklardan sadece birkaçı ve Arjantinli Federico Pereyra son birkaç yılda çok sayıda engelin üstesinden gelmek zorunda kaldı.

32 yaşındaki smaçör 2014’te kendisi için bir kariyer oluşturma sürecindeydi. Londra 2012 Olimpiyatlarına katıldı ve Arjantin milli takımıyla kıta madalyası kazandı. Ayrıca Club Bolivar ile Arjantin ve Güney Amerika Şampiyonalarında zaferler ile İtalya’da kulüp seviyesinde başarılı bir kariyer ile İtalya’da bir iz bırakmıştı.

Arjantin milli takımındaki koçluk pozisyonundaki değişiklik, Javier Weber’in yerini alan Julio Velasco ile yeni koçun, takımın Londra’nın ikinci en iyi skoreri olan oyuncunun tam bir smaçör olmadığı düşüncesiyle onun planlarında yer almayışı oyuncunun yolunu değiştirmeye başladı. Pereyra, 2014 ile 2018 arasında milli takımda yer bulamadı ve Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nı kaçırdı.

“Her oyuncu zor anlardan geçer ve her birimizin bu anlarla yüzleşmesi her zaman çok özeldir,” dedi Somos Voley ile Instagram canlı oturumunda. “Eski antrenörün kararı nedeniyle bir süredir milli takımda yer bulamadım ve ona tamamen saygı duydum. Ancak her zaman milli takımla olmayı hayal eden bir oyuncu için bu durum sinir bozucuydu. Ancak bazen zorluklar sizi daha da güçlendirir. ”

Pereyra’nın şansı 2019 yılında Marcelo Mendez, Velasco’nun yerini almak için işe alındığında ve ona bir kez daha bakmaya karar verdiğinde değişmeye başladı. Smaçör, geçen sezon beş yıl içinde ilk yoğun yazını yaşadı. FIVB Voleybol Uluslar Ligi ve Arjantin’in Tokyo 2020 ye katılma hakkı elde ettiği Olimpiyat Eleme turnuvasında yer aldı.

Ancak sezonun ilerleyen dönemlerinde engeller yeniden ortaya çıktı. Arjantinli Fransız takım Spacer’s Toulouse Volley ile sözleşme imzaladı ancak yaşadığı tendon sakatlığı onun kulüpten ayrılmasına ve kariyerine Suudi Arabistan’da Al-Hilal ile devam etmeye zorladı. Ayrıca 2019 FIVB Voleybol Dünya Kupası’nda olma şansını da kaçırdı.

“Yüksek, düşük ve en düşük bir yıl oldu” diye açıkladı. “Milli takıma geri dönmek, formayı giymek, dünyayı dolaşmak ve en üst düzeyde pratik yapmak harikaydı. Ancak maalesef daha sonra sakatlık yaşadım, bu da kulüp sezonumu tehlikeye soktu, ancak bu sakatlıklar sporcu olarak hayatımızın bir parçası. ”

Pereyra geçen yaz milli takımda geçirdiği kısa sürede en iyi performansa sahipti, sadece takım sezondaki ana hedefine ulaştığı ve Tokyo Olimpiyatları’na katılma hakkı elde ettikleri için değil.

Şimdi artık bir veteran ve ekibin zihinsel olarak şimdi en son parçası olduğu 2014’ten çok daha güçlü olduğuna inanıyor.

“Geçmişte bir takım olarak olgunluğumuzun olmadığını hissediyordum” dedi. “Geçen sezon milli takıma bakarsak, bu açıdan çok daha iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Kazanabilir ya da kaybedebiliriz, ama biz her zaman sağlam ve tutarlı bir takımız ve bu beni gerçekten mutlu eden bir şeydi. Ekiple birlikte enerji çok iyiydi ve hedeflerimizi gerçekleştirirken kendimizden çok keyif aldık. ”

Milli takıma dönüş, Pereyra’nın Olimpiyat ateşini tekrar yaktı. Bunu yapmak için, önümüzdeki 2020-2021 kulüp sezonunda güçlü performanslar sergilemesi gerektiğini biliyor. Halen boş durumda ve 2010 FIVB Voleybol Erkekler Kulübü Dünya Şampiyonası’nın en iyi skoreri olan Arjantinli, dünya çapındaki kulüplerden gelen teklifleri değerlendirirken ne aradığını biliyor.

“Oynadığım kulüp için iyi performans göstermek istiyorum ve umarım milli takımla başka bir fırsatım olabilir” diye ekledi. “Takip edilebileceğim bir ligde oynamak istiyorum, böylece formumun en iyisine ulaşabilirim ve herhangi bir sporcunun kariyerinin en yüksek noktası olan milli takımla yerimi kazanabilirim.”

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu